Mooie momenten in mijn werk zitten in de kleine dingen

Sabine Faas is eerst verantwoordelijke verzorgende bij verpleeghuis Topaz Zuydtwijck in Leiden. Dit betekent dat ze de zorg rondom een groep bewoners coördineert en ook het eerste aanspreekpunt is voor bewoners en hun mantelzorgers. Sabine werkt nu drie jaar in Zuydtwijck. Na een half jaar stage op deze locatie, besloot ze bij Topaz te solliciteren voor een vaste baan omdat ze het zo naar haar zin had gehad. Ze begon als verzorgende IG en volgde via Topaz de opleiding tot EVV’er. Ze vindt dit een hele leuke functie. “De veelzijdigheid spreekt me het meeste aan. Geen dag is hetzelfde. Ik leer ook veel van verschillende casuïstiek op mijn afdeling.”

Luisterend oor

Sabine vindt werken in de ouderenzorg erg dankbaar werk. “Ik werk op een afdeling waar bewoners met dementie wonen. De meeste mensen die hier binnenkomen, zijn erg kwetsbaar. Ze kunnen niet meer voor zichzelf zorgen. Ik haal er veel voldoening uit dat ik deze mensen kan helpen om ook in het verpleeghuis nog een zo goed mogelijk leven te leiden." Mooie momenten in haar werk zitten in de kleine dingen. “Een luisterend oor aan iemand bieden en de dankbaarheid die je daarvoor terugkrijgt.  Dan denk ik: daar doe ik het voor! Het kan ook iets groots zijn. Zo ben ik laatst mee geweest met een bewonersvakantie. Dit maakt zo’n indruk op de bewoners dat ze zich dit een week later nog kunnen herinneren. Elke keer als ze mij zien, worden ze weer aan die mooie momenten herinnerd.”

Het hele leven telt

Waarom Sabine bij Topaz werkt? "Omdat ik bij Topaz een hele leuke stageperiode heb gehad en dus wist wat me te wachten stond. Het motto van Topaz ‘het hele leven telt’ vind ik heel mooi. Dit is ook gewoon zo. Het is niet zo dat als je oud bent je niets meer kunt en niets meer waard bent. Juist de laatste levensfase van bewoners is nog heel waardevol."