HBO verpleegkundige Kevin de Jong

Benieuwd wat er bij het werk van een HBO verpleegkundige komt kijken? Maak kennis met Kevin de Jong van Topaz locatie Munnekeweij! 

Kevin de Jong Verpleegkundige bij Topaz
Vertel eens meer over jezelf en hoe je bij Topaz bent gekomen 

“Op de middelbare school twijfelde ik tussen hbo verpleegkunde en de Pabo. Het werd een voltijd opleiding in de zorg. En daar heb ik beslist geen spijt van! Tijdens mijn stages heb ik mogen proeven aan verschillende soorten zorg. Zo liep ik bijvoorbeeld stage bij Topaz Zuydtwijck, in het LUMC, in de thuiszorg en bij de GGZ. En als bijbaan werkte ik ook nog in de gehandicaptenzorg. Begin 2021 studeerde ik af en startte ik in het ziekenhuis. Maar ik had echt moeite met het onregelmatige rooster. Bij Topaz mocht ik in dagdienst werken op vaste dagen. Nu werk ik doordeweeks en kan ik op zaterdag gewoon voetballen met mij vrienden!” 

Wat maakt dat je met plezier naar je werk gaat?

“Als hbo verpleegkundige werk ik voor drie afdelingen en het VPT-team. Mijn focus ligt hierbij steeds op het kwaliteitsverbetering. Hoe kunnen we dit nog beter of slimmer doen voor de bewoner? Samen met de teams onderzoek ik waar het beter kan. Het fijne aan afdeling overstijgend werken is dat ik voor een hele groep bewoners het verschil kan maken. Daarnaast is het leuk en interessant om met collega’s van verschillende disciplines en niveaus samen te werken. Het werk is sowieso erg afwisselend; iedere dag beleef ik weer wat nieuws!”  

Het hele leven telt bij Topaz! Hoe draag jij daaraan bij?  

“Door de kwaliteit van de zorg steeds verder te verbeteren, ervaren bewoners een hogere kwaliteit van leven. Het is fijn om me daar sterk voor te maken!” 

En wat merk je er zelf als medewerker van? 

“Ik krijg van mijn teamleider ruimte om mijn werk zelf in te richten en op ontdekking te gaan. En er is veel aanbod aan scholing en trainingen, waardoor ik mijzelf kan blijven ontwikkelen. Doordat ik op vaste dagen mag werken, kan ik werk en privé goed combineren. Ik ben nog jong en wil gewoon veel contact met mijn vrienden hebben en blijven voetballen op de zaterdag. Dat kan gewoon bij Topaz. ”