Wij zoeken vrijwilligers die snappen dat het hele leven telt.

Vrijwilliger bij Topaz

Een arm om een schouder. Een praatje over de kleinkinderen. Een extra koekje bij de koffie. Kleine dingen hebben vaak groot effect.


Als vrijwilliger bij Topaz ben je dichtbij de mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Je kunt net dat beetje extra’s bieden dat het leven kleur geeft. En dat doe je op de eerste plaats door gewoon jezelf te zijn. Door je eigen persoonlijkheid, vaardigheden en interesses mee te nemen en in te zetten, maak je het verschil.

Het hele leven telt

De mensen die bij ons wonen, tijdelijk verblijven of revalideren zijn veel méér dan hun ouderdom of hun ziekte. Allemaal dragen ze een eigen en uniek verhaal met zich mee. Dat verhaal vinden we belangrijk. Ons motto - het hele leven telt - betekent dat we geïnteresseerd zijn in hun achtergrond en hun lief en leed. Alleen door iemand echt te kennen kun je een relatie opbouwen.

Foto bij Bekijk het verhaal van Jelle

Jelle vertelt over vrijwilligerswerk bij Topaz

Bekijk het verhaal van Jelle

Je doet wat ook bij jou past

Het vrijwilligerswerk bij Topaz biedt je de mogelijkheid om iets te betekenen voor onze cliënten vanuit je eigen talent en interesse. Het kan dus van alles zijn. Van gewoon koffie schenken en zorgen voor wat gezelligheid tot voorlezen of meegaan naar een uitstapje. Of van tuinactiviteiten, het bijwonen van een voetbalwedstrijd tot een luisterend oor of pastorale zorg. Je doet vooral wat bij jou past en waar onze cliënten behoefte aan hebben in hun dagelijks leven.

Deel van een team

Als vrijwilliger bij één van de verzorgingstehuizen van Topaz word je goed begeleid. Samen met je coördinator en de mensen waarmee je werkt, maak je afspraken en bespreek je de mogelijkheden. Ook wissel je regelmatig ervaringen uit met andere vrijwilligers. Het is mooi, betekenisvol werk. En gezellig bovendien. Jaarlijks organiseert Topaz iets leuks voor alle vrijwilligers.

Training of scholing voor vrijwilligers

We vinden het belangrijk dat je jezelf ook als vrijwilliger ontwikkelt. Samen met Topaz kun je ontdekken waar je behoefte aan hebt en daar zoeken we dan passende training of scholing bij. Afgestemd op jouw vragen en vaardigheden.

Topaz organiseert jaarlijks theatervoorstellingen voor vrijwilligers en naasten van bewoners, over omgaan met mensen met dementie. Lees meer over theater voor vrijwilligers.
 

Leren op elk moment? Neem een kijkje in REINHELPT

Topaz biedt vrijwilligers en naasten toegang tot: REINHELPT - het online leerplatform. Hier vind je een uitgebreid aanbod aan e-learnings, video's en instructies. REINHELPT is in de testfase.
We horen graag je ervaringen en je mening. (Mail naar: informelezorg@topaz.nl)

Verkrijg hier je inlogcode voor REINHELPT

Interesse om vrijwilliger bij Topaz te worden?

Lijkt het je wat? Je kunt reageren op een van de vacatures voor vrijwilligers.
Of wil je gelijk starten via InSpring? Meld je dan aan via deze link.

Ben je op zoek naar ander vrijwilligerswerk? Vul dan het interesseformulier in via de knop hieronder. Een vrijwilligerscoördinator neemt daarna contact met je op voor een oriënterend gesprek.

Vaak gestelde vragen

Ben ik verzekerd als vrijwilliger?
Zeker. Als je de vrijwilligersovereenkomst tekent, ben je automatisch WA-verzekerd tijdens het vrijwilligerswerk bij Topaz. Ook tegen ongevallen en verlies of diefstal van persoonlijke eigendommen ben je tijdens je werkzaamheden verzekerd.

Hoe vaak mag ik vrijwilligerswerk doen?
Dat bepaal je helemaal zelf. Vrijwilligers zijn gemiddeld drie à vier uur per week bij ons actief. Sommigen komen een of twee keer per maand helpen, anderen zijn hier elke week wel een paar uur, soms zelfs hele dagen. Dit is afhankelijk van jouw mogelijkheden en interesses en het type vrijwilligerswerk. Meestal gaat het om duidelijk afgebakende activiteiten en projecten.

Kan ik ook reiskostenvergoeding krijgen?
Als je kosten maakt om bij Topaz te kunnen komen, dan kun je die bij ons declareren. Topaz betaalt € 0,19 per afgelegde kilometer.

Wat moet ik doen als ik een keer verhinderd ben als vrijwilliger?
Natuurlijk wordt er op je gerekend. Maar als je ziek bent of om een andere reden verhinderd, geef je dat door aan je coördinator of de afdeling waar je vrijwilligerswerk doet.

Actuele vrijwilligersvacatures bij Topaz

Deze vacature is niet meer actief.

Munnekeweij zoekt een vrijwilliger die bewoners wilt ondersteunen bij de jaccuzi. Hou je van een gezellig praatje of kan jij iemand gezelschap houden? Dan zoeken wij jou....

Deze vacature is niet meer actief.

Zelf lekker in het water en daar van grote betekenis zijn voor een ander; zo kun je dit vrijwilligerswerk samenvatten.

Deze vacature is niet meer actief.

Ben jij handig met een laptop? En kan je iemand ondersteuning geven in het gebruik van een laptop?

Deze vacature is niet meer actief.

Ben jij iemand wie houdt van een praatje en kan je een luisterend oor bieden? Elke dinsdagochtend hebben een aantal bewoners een gesprekskring, deze is onder begeleiding...

Deze pagina delen?

Direct contact