Wij zoeken medewerkers die snappen dat het hele leven telt.

Werken en leren in de zorg bij Topaz

Als leren in de praktijk bij je past, biedt Topaz veel mogelijkheden en heten wij je van harte welkom! Topaz staat voor “van regels naar relaties” en “het hele leven telt”, waarbij het draait om de zorg en het welzijn van onze bewoners. Hiervoor zijn veel medewerkers nodig op gebied van behandeling, zorg, scholing, communicatie, onderzoek, facilitair, HR, technische dienst, ICT e.d. Dus als je hart hebt voor mensen, dan ben je bij zorginstelling Topaz op de juiste plek. Hier kan je een bijdrage in leveren en tegelijkertijd kun je vooruit in je vak/ beroep!

Leerafdeling in de zorg

In februari 2023 starten wij met onze eerste leerafdeling bij Topaz Overrhyn. Op de leerafdeling gaan wij studenten verpleegkundige en verzorgende IG opleiden. De afdeling draait bijna volledig op de leerlingen. Hierdoor is er naast het theoretische gedeelte van de opleiding veel aandacht voor de praktijk en persoonlijke ontwikkeling. Lees meer over de leerafdeling.

Oriëntatiebaan in de zorg

Sinds een aantal jaren biedt Topaz je de mogelijkheid om kennis te maken met een baan in de zorg. Als jij je afvraagt of werken in de ouderenzorg wat voor je is, maar de stap nog niet hebt durven zetten om een carrièreswitch te maken, dan biedt Topaz jou deze prachtkans! Tijdens de oriëntatiebaan werk je drie maanden betaald in de ouderenzorg en kun je ervaren of werken in de zorg echt wat voor jou is! Om je hierop voor te bereiden starten we met een training waarin je kennis maakt met Topaz en je de basis leert van het ondersteunen en begeleiden van bewoners. Daarna zal je op een locatie gaan werken waar je met meerdere medewerkers in de zorg en facilitair te maken zal krijgen om te ervaren wat bij je past.

Vanuit de oriëntatie-baan kan je doorstromen in het volgen van een opleiding of een functie bij Topaz via een sollicitatieprocedure.

Foto bij Lees de ervaring van Kevin

Kevin koos voor een oriëntatiebaan in de zorg

Lees de ervaring van Kevin

Mogelijke opleidingen in de zorg bij Topaz

Topaz is een erkend leerbedrijf, wat wil zeggen dat je na het voltooien van de opleiding een landelijk erkend diploma hebt. Als je graag in de praktijk leert en werkt dan is de begeleidende leerweg iets voor jou! Dat kan op verschillende niveaus passend bij jouw mogelijkheden. Denk aan de opleiding tot helpende, verzorgende IG of verpleegkundige op MBO- of HBO- niveau. We werken samen met ROC Mondriaan en Hogeschool Leiden, waar steeds meer coachend en competentiegericht onderwijs wordt gegeven, waarin samenwerken, samen leren en zelf onderzoekend leren de boventoon vormt. Je bent bij ons in dienst en krijgt een leer-arbeidsovereenkomst.

De praktijkopleiders en werkbegeleiders begeleiden je in je opleiding.

Verschillende soorten onderwijs

Naast deze reguliere opleidingen bij ROC Mondriaan of de Hogeschool Leiden, is het ook mogelijk om voor het type WVO te kiezen; dit staat voor Waardevol Vernieuwend Onderwijs. Een mooie visie waar veel aandacht wordt geschonken aan niet alleen de zorg, maar ook het welzijn voor de bewoner. Een opleiding waarbij je kan laten zien dat je om kunt gaan met zelfdiscipline voor je studie en leert van je eigen leervragen in de praktijk.  

Vernieuwend is ook dat studenten van verschillende niveaus samen onderwijs krijgen, zodat ze weet hebben van elkaars deskundigheden en goed leren samenwerken. Afhankelijk van iemands ervaring en competenties is het ook mogelijk om de opleiding te versnellen.

Zorgorganisaties ActiVite, DSV en Topaz voeren dit vernieuwende onderwijsconcept uit, samen met MBO-Rijnland en Hogeschool Windesheim. Je kunt deze opleiding volgen tot verzorgende IG, MBO- en HBO- verpleegkundige.

De praktijkopleiders werken met een Beroepspraktijk Vormend (BPV-) Beleid, aansluitend bij het OER (onderwijs en examenregeling) van de scholen en met een Beroeps Praktijk Document (BPD) voor de studenten (BBL en BOL), waar studenten afspraken, beleid, visie van Topaz en begrippenlijst in terug kunnen vinden. Daarbij wordt geregeld een evaluatie van het leerklimaat gehouden onder de studenten, om in samenwerking met hen te kunnen verbeteren in ons opleiden in de praktijk.

Stagelopen in de zorg bij Topaz

Volg je een mbo-, hbo- of universitaire opleiding en zoek je een leuke en leerzame stageplek om praktijkervaring op te doen in de zorg? Als erkend leerbedrijf heeft Topaz hoogwaardige stageplekken beschikbaar bij onze behandeldienst (fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, maatschappelijk werk, voeding en diëtetiek) en in de zorg voor 1e jaar artsenopleiding, Helpende, Verzorgende IG, MBO- en HBO-V. Je ontvangt een stagevergoeding volgens de CAO VVT.

Volg je een zorgopleiding aan ROC- Mondriaan, MBO-Rijnland of Hogeschool Leiden, dan regelt de school de stage. Zij kunnen je vertellen welke stageplekken we voor je hebben. Heb je voorkeur voor een bepaalde locatie? Geef dat dan door aan je school.

Voor HBO-V stagiaires werkt Topaz samen met de Hogeschool Leiden en werken we met de learning community (LC., voorheen was dit Zorg Innovatie Centrum (ZIC). Er zijn mooie units, op verschillende locaties van Topaz om stage te lopen voor toppers. Studenten die zich verder willen ontwikkelen, waarin aandacht is voor klinisch redeneren, intervisie, moreel beraad en onderzoek om te leren van elkaar in samenwerking met de professionals in de praktijk.

Stagelopen bij ondersteunende diensten van Topaz

Zoek je een stageplek bij onze ondersteunende diensten (P&O, Marketing & Communicatie, onderzoek, facilitair, technische dienst, ICT)? Kijk dan bij onze vacatures of we een stageplek beschikbaar hebben.

Opleiding tot specialist ouderengeneeskunde

Topaz heeft al jarenlang een unieke positie als het gaat om het opleiden van artsen. Als zorgorganisatie zijn we nauw verbonden met het LUMC. Zo hebben we een hoogleraar ouderengeneeskunde van het LUMC in dienst (Wilco Achterberg) en onderhouden we hechte banden met de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde aan het LUMC. Ook levert Topaz een belangrijke bijdrage aan de Leidse Ouderengeneeskunde Dagen. Daarnaast investeren we aantoonbaar in wetenschappelijk onderzoek, onder andere door deelname aan het Universitair Netwerk voor de Care- sector Zuid-Holland (UNC-ZH).

Bij Topaz bieden we basisartsen een werkervaringsplek om in de breedte ervaring op te doen met ouderengeneeskunde. Daarnaast bieden we ook opleidingsplekken voor aio’s die specialist ouderengeneeskunde willen worden. Er is een brede vakgroep actief met coassistenten, basisartsen, aio’s, verpleegkundig specialisten en specialisten ouderengeneeskunde.
 

Werken en leren in de zorg? Je bent welkom bij Topaz

Heb je interesse in een leerzame leer-werkplek of stage bij Topaz? Kijk dan bij de vacatures of wij een BBL - duaal of stageplek beschikbaar hebben of stuur een “open sollicitatie” naar recruitment van Topaz.

Na ontvangst van je CV en motivatie ontvang je een ontvangstbevestiging en beoordelen wij of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het is altijd mogelijk om een dag mee te lopen in een van onze verpleeghuizen of ons revalidatiehotel.

Lees het verhaal van Ephedra over leren en werken bij Topaz.

Bekijk onze werken en leren vacatures.

Deze pagina delen?

Direct contact