“Topaz beweegt mee met mijn behoeften en wensen”

Danielle werkt al 18 jaar voor Topaz. Ze begon als helpende en nu haar vier kinderen groter zijn is ze begonnen aan de opleiding tot mbo verpleegkundige. Danielle is ooit gestart in Zuydtwijck. Ze heeft daar op verschillende afdelingen gewerkt. Met bewoners met dementie, bewoners met chronisch lichamelijke beperkingen en op een revalidatieafdeling. Toen Topaz alle revalidatieafdelingen samenbracht in het revalidatiehotel Revitel ging Danielle mee. Bij de start van haar opleiding tot verpleegkundige begon ze op de locatie Overrhyn, kwam weer terug in Revitel en werkt nu weer in Overrhyn.

Knipoog

“Ik ben eigenlijk echt de ouderenzorg ingerold. Op mijn 16e begon ik als koffiedame tijdens de vakantieperiode. Het leuke aan werken met ouderen is dat het zo verrassend is. Bewoners tonen hun veerkracht of hun kwetsbaarheid en het mag er allemaal zijn. Ondanks de welbekende generatiekloof vinden we elkaar. Dat is krachtig. Waar ik het voor doe: voor de knipoog en de lach achter de traan.”

Gekreukt binnen, dankbaar de deur uit

Als Danielle straks klaar is met haar opleiding, kiest ze in principe voor de doelgroep revalidanten in Revitel. “Niet alleen omdat ik mijn expertise als leerling verpleegkundige daar kwijt kan, maar ook omdat ik het hele proces van opname tot aan ontslag ontzettend motiverend en mooi vind. Iemand komt gekreukt binnen en gaat lopend en dankbaar de deur uit.”

Constante factor

“Ik werk bij Topaz omdat Topaz voor mij een constante factor is. Topaz beweegt mee met mijn behoeften en wensen. Wil je scholing, maak het kenbaar…. Wil je van locatie veranderen, ze denken met je mee. Uiteraard is het geven en nemen, maar dit maakt dat ik mij al jaren goed voel bij Topaz.”