Wij zoeken medewerkers die snappen dat het hele leven telt.

De waardering van bewoners is zó waardevol, dat is waar ik het voor doe!

Met veel enthousiasme vertelt Mieke Schalkers hoe ze na een loopbaan in de verkoop, horeca en catering een aantal jaren geleden toch de overstap waagde naar de ouderenzorg “de waardering van bewoners is zó waardevol, dat is waar ik het voor doe. Bovendien hebben de ouderen Nederland opgebouwd en deze goede zorg hebben ze verdiend!”

Topaz Overrhyn

Mieke is geen stilzitter, altijd actief en lekker aan het werk. Een aantal jaren geleden komt ze via-via in contact met Topaz. Haar eerste baan is een functie van gastvrouw op een somatische afdeling bij Topaz Overrhyn. Ze komt terecht in een leuk team en ze heeft al snel haar draai gevonden. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en al snel krijgt ze vraag of ze niet wil starten met een opleiding zodat ze nog verder kan doorgroeien in de zorg. De eerste reactie is wat huiverig “ik ben al op jonge leeftijd gaan werken en ben geen studiebol, meer een echte doener”. Toch gaat Mieke overstag, doet een toelatingstoets en start met de opleiding VZIG/MMZ. De coronatijd volgt en het zijn zware tijden -  voor het werken in de zorg maar ook privé - waarin Mieke afscheid heeft moet nemen van dierbaren. 

Een deel van haar opleiding werkt ze op de locatie Topaz Overduin, een leerzame periode waarin ze werkt met bewoners met Korsakov en psychiatrische aandoeningen. Dit brengt haar op de specialisatie NAH (niet aangeboren herstenletsel), gerontopsychiatrie, moeilijk verstaanbaar gedrag en een module verslavingszorg. Hierna keert ze weer terug bij Overrhyn omdat ze hier de kans krijgt om als Coordinerend VZIG de afdeling verder op poten te zetten. Ze heeft veel contact met familie en mantelzorgers. De sfeer in het team is open en gezellig, roosterproblemen worden met elkaar opgevangen en iedereen gunt elkaar wat. Mieke is als een vis in het water en ervaart een prima werksfeer. Binnenkort gaat ze haar contract uitbreiden met extra uren en samen met haar collega’s blijven zorgen dat bewoners een fijne dag hebben.

Snap jij dat het leven telt en wil je ook graag mensen helpen? Solliciteer dan direct.

Deze pagina delen?

Direct contact