Nooit te oud om prins carnaval te worden

Mijnheer van Meenen (“Zeg maar Henk hoor”) was 31 jaar lang gemeenteambtenaar in Delft. Op den duur kende niemand in Delft de gemeentelijke systemen zo goed als hij. Of het nou ging om de basisadministratie van alle gebouwen in Delft, of om de nieuwste ICT-systemen: wie er iets over wilde weten, moest bij Henk zijn.

Die kennis van technische zaken blijkt ook nog steeds uit het ruime en lichte appartement dat Henk bewoont in Topaz Munnekeweij in Noordwijkerhout. Op de salontafel wemelt het van de afstandsbedieningen, voor de flatscreen natuurlijk, maar ook voor de bediening van het licht. Henk houdt ze allemaal moeiteloos uit elkaar en kent alle knopjes. Die flatscreen heeft Henk overigens de hele dag aanstaan, en wel op MTV. “Voor de gezelligheid.”

Daar is Henk sowieso van, gezelligheid. Hij houdt van een geintje en zit vol anekdotes die eindigen in een lach, waarbij hij met zijn hand een vegend gebaar langs zijn voorhoofd maakt: “Gekkigheid.”

Toen ze in Munnekeweij om een prins Carnaval verlegen zaten, hoefden ze dan ook niet lang te zoeken. Henk was er als de kippen bij en is inmiddels twee keer prins Carnaval geweest. De bijbehorende steek heeft een vaste plek op de kast in het halletje van het appartement. Niet dat Henk vroeger iets met carnaval had overigens, hij is er niet mee opgegroeid. Het is pas gekomen toen hij in Munnekeweij in het katholieke Noordwijkerhout ging wonen. Waaruit maar weer blijkt, dat je ook op gevorderde leeftijd nog kunt veranderen.