De wensen zijn klein maar brengen groot geluk. Dat maakt ons werk zo betekenisvol.

Michelle heeft ruim 17 jaar ervaring in de ouderenzorg. Bij Topaz heeft Michelle de opleiding tot verpleegkundige behaald. Ze heeft verschillende afdelingen van Topaz gezien maar de functie van teamleider zorg past haar perfect!

Trots

“Het allerleukste van mijn baan is het herkennen van de kwaliteiten van mijn medewerkers. Ik probeer hier zo goed mogelijk op in te spelen door te kijken wat medewerkers nodig hebben. Dit kan voor iedereen anders zijn. Ik kan trots zijn op collega’s die van start gaan met een opleiding en na een paar jaar hun diploma behalen. Zo heb ik binnen mijn team collega’s werken uit een andere branche die een helpende of Verzorgende IG diploma hebben gehaald!” Michelle vervolgt: “Veel collega’s denken ook al snel dat ze te oud zijn voor het doen van een opleiding. Dit is onzin want we kijken niet alleen maar naar leeftijd!”

Bewoners centraal

Je hoort van veel zorgorganisaties dat de bewoners centraal staan. Maar hoe doe je dat in tijden van krapte op de arbeidsmarkt? “Het is inderdaad altijd druk maar het doen van wat extra’s kan uiteindelijk ook rust brengen. Bijvoorbeeld een korte wandeling naar een tuinhuisje kan voor een bewoner met dementie al voldoende zijn. Het zit hem vaak in hele kleine dingen: bewoners willen zelf een douchegel uitzoeken bij de drogist. Of op de markt een lekker stukje kaas halen. De wensen zijn vaak klein maar brengen groot geluk. Dat maakt ons werk zo betekenisvol. Voor uitstapjes zoals de Keukenhof of Avifauna maken we gebruik van onze vrijwilligers die heel betrokken zijn bij ons. En van medewerkers die op hun vrije dag terugkomen!” 

ABBA

Michelle heeft zelf mooie herinneringen aan een bewoner, een ABBA-fan. Zijn favoriete dvd met de golden collectie van ABBA ging op een gegeven moment kapot. Samen met de collega's is het gelukt om een nieuwe op de kop te tikken. Met dezelfde bewoner is ze naar de ABBA-bioscoopfilm geweest. Dat was genieten. Zo maak je het voor de bewoners bijzonder maar ook voor jezelf. 

Tevreden bij Topaz

Michelle geniet van de bewoners en de teamspirit op de locatie. “Ik werk hier nog met plezier omdat je mag zijn wie je bent binnen Topaz. We hebben oog voor elkaars inbreng. Iedereen weet dat je iedereen nodig hebt om goede zorg te bieden. Ik vind Topaz een warme organisatie. Het is natuurlijk je werk maar door de huiselijke sfeer voelt het als een tweede thuis”.