Veel gestelde vragen

Ik heb een vraag over werken bij Topaz. Hoe kan ik jullie het beste bereiken? 
Mocht je vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Bellen/appen kan naar het telefoonnummer 06 - 1075 8655. Mailen kan naar het mailadres solliciteren@topaz.nl. Wij helpen je graag verder!

Ik wil graag bij Topaz werken, maar ik zie geen passende vacature online staan. Is er een andere manier waarop ik kan solliciteren? 
Je kan bij Topaz een open sollicitatie doen. In de motivatiebrief kan je toelichten in welke functie en op welke locatie je aan de slag wil. Op die manier kunnen wij kijken of er een passende plek is binnen Topaz. Verder kan je een job alert aanmaken via de website. Je ontvangt een melding zodra er een passende vacature online komt.  

Kan ik bij Topaz aan de slag zonder (zorg) diploma’s? 
Bij sommige functies kan je ook zonder diploma aan de slag. In de vacaturetekst vind je een lijstje met vereisten voor de functie. Hier staat bij of je een diploma nodig hebt en welke. 
Daarnaast bieden wij binnen Topaz de mogelijkheid om te werken en leren in de praktijk. Voor meer informatie bekijk de werken en leren pagina op de website. 

Hoelang duurt het voordat ik een reactie krijg over mijn sollicitatie?
Wij proberen je sollicitatie zo snel mogelijk in behandeling te nemen. Houd rekening met een maximale termijn van ongeveer 7 dagen na sluitingsdatum van de vacature. 

Hoeveel kan ik per uur verdienen? 
In de vacaturetekst kan je zien in welke FWG (functiewaarderingsgroep) de functie is ingeschaald. Deze FWG’s zijn gebaseerd op de cao VVT (verzorging, verpleging en thuiszorg).  Deze FWG bepaalt ook het uurloon in combinatie met de ervaring en diploma’s die je hebt. Voor al onze arbeidsvoorwaarden klik hier.

Kan ik bij Topaz ook flexibel werken?
Je kan bij Topaz aan de slag in de centrale flexpool (Topazflex), zo heb je controle over je werkdagen en werktijden. Zo kan je jezelf flexibel beschikbaar stellen om te werken bij verschillende locaties. 

Kan je bij Topaz een zorgopleiding volgen?
Wij bieden twee keer per jaar werken en leren trajecten aan. Dit doen wij voor de functies van helpende, verzorgende IG en mbo-verpleegkundige. Binnen het traject ga je 3 dagen per week (24 uur) aan de slag in de praktijk en 1 dag per week (4.4 uur doorbetaald) naar school. Schoolgeld en boeken worden door ons betaald en daarnaast krijg je als leerling een salaris voor 28.4 uur per week. Afhankelijk van de opleiding die jij kiest, duurt het traject 2-4 jaar. Meer informatie over werken en leren bekijk onze pagina 

Hoe oud moet je zijn om bij Topaz te werken?
Voor de meeste functies geldt dat je aan de slag kan vanaf 17 jaar. Vanaf 15 jaar kan je als vakantiekracht in de huishouding aan de slag. 

Zijn er mogelijkheden binnen Topaz voor een bijbaan naast school?
Als zorgstudent kan je ook solliciteren voor een bijbaan in de zorg. Je kan flexibel werken via onze centrale flexpool (Topazflex). Volg je geen zorgopleiding?  Doe dan een open sollicitatie, wij kijken samen naar de mogelijkheden. 

Zijn er mogelijkheden binnen Topaz voor vakantiewerk?
Ja! Binnen Topaz zijn er in de zomermaanden mogelijkheden voor vakantiewerk. Op het moment dat wij ruimte beschikbaar hebben, zullen wij vacatures online zetten. Wil je dit niet missen, maak dan een job alert aan zo krijg je een melding als er nieuwe vacatures online komen. 

Kan ik stage lopen bij Topaz? 
Voor de opleidingen helpende, verzorgende IG, mbo verpleegkundige en hbo verpleegkundige worden stageplaatsen geregeld door de scholen waar wij mee samenwerken. Dit zijn MBO Rijnland, ROC Mondriaan en Hogeschool Leiden. Studeer jij op een van deze scholen en heb jij interesse in stage lopen bij ons? Geef dit dan aan bij het stagebureau op school. Zij kijken naar de mogelijkheden. De stagemogelijkheden voor andere opleidingen binnen Topaz zullen online staan bij onze vacatures. Als er geen vacatures online staat, hebben wij momenteel helaas geen mogelijkheden.

Kan ik als ZZP’er aan de slag bij Topaz?
Bij Topaz verloopt de inhuur van flexibele arbeid voor zorgfuncties altijd via het flexbureau van Topaz, Topazflex. Wij nemen niet rechtstreeks ZZP’ers in de flexpool aan, maar dit gaat altijd via een bemiddelingsbureau. Er wordt eerst gekeken of er in de interne centrale flexpool medewerkers beschikbaar zijn. Als dat niet het geval is, worden de diensten uitgezet bij één van onze samenwerkingspartners. Als ZZP’er kun je je hier inschrijven en een overeenkomst van opdracht tekenen.