Van winkelinrichter naar de ouderenzorg

Een carrièreswitch van winkelinrichter bij Coolcat naar de ouderenzorg. Voor Kevin Kokkedee een bewuste keuze waar hij met tevredenheid op terugkijkt.

Kevin Kokkedee, leerling Verzorgende IG bij Topaz Vlietwijk

Kevin koos in 2019 voor een oriëntatiebaan bij Topaz, een van de 'Werken en leren' mogelijkheden.

Kevin vertelt: “Mijn interesse in de ouderenzorg is eigenlijk al gewekt toen mijn oma jaren geleden verbleef in Zuydtwijck. Toen ik vorig jaar de vacature van Topaz ben tegengekomen voor een oriëntatiebaan heb ik dan ook gelijk gereageerd.

In november 2019 ben ik gestart op de locatie Vlietwijk en ik ben hier goed opgevangen en begeleid. Ik heb al vrij snel wat taken als gastheer gekregen. Wat inhoudt dat je o.a. helpt bij het ontbijt en begeleiding biedt bij de diverse activiteiten op de huiskamer voor zo’n 12 bewoners. Ook heb ik met de zorg meegelopen en heb ik geassisteerd met de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) handelingen. Er komt veel kijken bij de ouderenzorg. Het welzijn van de woners staat écht centraal. Ik vind het heel mooi om hier een bijdrage aan te leveren. Ik heb geen moment spijt gehad van deze overstap!”

Inmiddels volgt Kevin een opleiding tot Verzorgende IG via het ROC Mondriaan. Dit betekent 1 dag per week naar school en 3 of 4 dagen per week aan het werk bij de locatie Vlietwijk. Een mooie combinatie van werken en leren in de praktijk!