Een studio voor nieuwe medewerkers

in hartje Leiden

Vraag en antwoord Bed & Baan bij Topaz
 

Algemeen

Wie komt in aanmerking om te huren?
In eerste instantie richten we ons op nieuwe collega’s met een diploma helpende, verzorgende of verpleegkundige of op pyschologen en specialisten ouderengeneeskunde, omdat we binnen Topaz voor deze functies de meeste vacatures hebben.

Daarnaast zijn er 8 studio’s beschikbaar voor studenten Waarde-vol onderwijs, het vernieuwende leer-werktraject waarin Topaz samenwerkt met DSV | verzorgd leven, ActiVite, mboRijnland en LOI Hogeschool. Ook studenten die in dienst zijn bij DSV | verzorgd leven en ActiVite kunnen een studio huren.

In Groenhoven komen naast medewerkers tijdelijk ook bewoners te wonen, omdat we een aantal etages gaan gebruiken als wissellocatie tijdens de verbouwing van onze huidige locaties. De begane grond en eerste etage zijn bestemd voor bewoners, de tweede en derde etage verhuurt Topaz aan medewerkers. Als deze bewoners weer terugverhuisd zijn naar hun eigen locatie, komen er ook studio’s beschikbaar voor medewerkers die al in dienst zijn. Medewerkers kunnen nu wel al hun interesse kenbaar maken bij de afdeling recruitment.

Mag ik mijn partner/kind meenemen?
Ja dat mag. Er zijn enkele tweekamer studio’s die geschikt zijn voor bewoning met 2 personen.  

Mag ik een huisdier meenemen?
Een hond is niet toegestaan. Kleine huisdieren zijn in overleg vaak wel mogelijk. Dit is afhankelijk van het soort huisdier, het aantal, eventueel geur- en/of geluidsoverlast, enz.

Kom ik in aanmerking voor huursubsidie?
De studio is geen zelfstandige woonruimte. Daarom kun je als huurder geen aanspraak maken op huursubsidie.

Hoe lang kan ik hier blijven wonen?
Voor een periode van maximaal 3 jaar. Na 3 jaar krijgt het pand een andere bestemming.

Per wanneer kan ik huren?
We streven ernaar om per 11 november 2019 de eerste huurders te verwelkomen. Op dat moment zijn de gemeenschappelijk keukens nog niet gereed. Deze zijn begin december klaar. Wel geldt dat je als medewerker eerst door je proeftijd heen moet zijn, voordat het huurcontract ingaat.

Kan ik een studio bezichtigen?
De vastgoedbeheerder die Groenhoven gaat beheren organiseert regelmatig momenten waarop je de locatie en de studio’s kunt bezichtigen. Als je jezelf aanmeld bij recruitment voor de interesselijst, houden we je hierover op de hoogte.

Hoeveel studio’s zijn er beschikbaar?
We starten met 37 studio’s. Als er meer vraag is, gaan we meer studio’s gereed maken voor verhuur. Als Groenhoven niet meer nodig is als wissellocatie voor bewoners, komen ook de studio’s op de begane grond en eerste etage beschikbaar voor verhuur (totaal 86).

Wonen er ook ouderen in Groenhoven?
In Groenhoven komen naast medewerkers ook tijdelijk bewoners te wonen, omdat we een aantal etages gaan gebruiken als wissellocatie tijdens de verbouwing van onze huidige locaties. De begane grond en eerste etage zijn bestemd voor bewoners, de tweede en derde etage verhuurt Topaz aan medewerkers. Als deze bewoners weer terugverhuisd zijn naar hun eigen locatie, komen er ook studio’s beschikbaar voor medewerkers die al in dienst zijn.

Waarom begint Topaz met Bed & Baan bij Topaz?
Dit is een mooie kans die voorbij kwam. Groenhoven ligt op een schitterende locatie in het historische centrum van Leiden. De verwachting is dat de vraag naar verpleeghuiszorg de komende jaren toe gaat nemen. Topaz wil Groenhoven daarom niet afstoten, maar in de toekomst herbestemmen. De arbeidsmarkt is erg krap. We hebben grote moeite om verzorgenden en verpleegkundigen te vinden. We zijn daarom ook recent met een nieuwe arbeidsmarktcampagne gestart. Huurwoningen in het centrum van Leiden zijn schaars en meestal erg duur. Met het aanbod van een betaalbare studio in het centrum van Leiden willen we werken bij Topaz extra aantrekkelijk maken. Deze krappe arbeidsmarkt vraagt om creatieve oplossingen. Bed & Baan bij Topaz is uniek.


Functioneel

Hoeveel mensen delen een keuken?
Op één etage zijn twee grote woonkeukens aanwezig. Daar is ruimte om te ontspannen, samen te eten, te koken en eventueel zelfs ruimte voor een televisie. De bewoners van de studio’s delen de keuken gemiddeld met 12 tot 15 mensen, wat in het begin wat minder kan zijn omdat nog niet elke studio bewoond is. De bewoners werken in wisseldiensten, waardoor het naar verwachting nooit echt druk zal zijn in de keukens. Ook komen er per woonkamer 2 x 4 pitten om op te koken.

Mag ik keukenapparatuur  gebruiken in mijn studio?
In de studio’s is alleen het gebruik van een waterkoker en koffiezetapparaat toegestaan. Overig keukenapparatuur kun je in de gemeenschappelijke keuken gebruiken.

Is er een wasmachine en wasdroger aanwezig?
Ja, er zijn wasmachines en wasdrogers aanwezig die je onbeperkt kunt gebruiken. Het gebruik van deze apparatuur is in de servicekosten opgenomen.

Is er WI-FI?
Er is geen WI-FI of internet aanwezig. Wel is er in elke studio een KPN telefoonaansluiting en kun je als huurder een abonnement afsluiten voor TV/internet/telefonie. Het internetabonnement kun je eventueel met meerdere bewoners delen.

Waar kan ik mijn fiets en/of auto kwijt?
Een fiets of scooter kun je plaatsen in de overdekte en afgesloten stalling. Het is niet toegestaan om auto’s te parkeren op het terrein voor Groenhoven.

De gemeente Leiden heeft aangegeven geen parkeervergunning te verlenen voor bewoners van Groenhoven (i.v.m. nieuw parkeerbeleid dat binnenkort van kracht wordt). Het is wel mogelijk om een parkeerplaats te huren op het parkeerterrein aan de Haagweg, dit is 10 minuten lopen vanaf Groenhoven.

Zijn de studio’s gestoffeerd?
Ja, in alle studio’s hangen gordijnen en ligt vloerbedekking. Als dit niet naar wens is, kun je dit op eigen kosten aanpassen.

Kan ik een studio met balkon krijgen?
Geïnteresseerden kunnen de wens voor een balkon doorgeven. Indien mogelijk houden we rekening met deze wens.

Deze pagina delen?

Direct contact