Wij zoeken medewerkers die snappen dat het hele leven telt.

Leren en werken bij Topaz

Je leert nergens zoveel als in de dagelijkse praktijk. Als je hart hebt voor mensen en je wilt verdiepen in wie ze werkelijk zijn en tegelijkertijd graag vooruit wilt in je vak, dan ben je bij Topaz op de juiste plek. Naast de Beroepsbegeleidende leerweg mbo (BBL) en de duale hbo opleiding waarmee je een diploma kunt halen als helpende, verzorgende IG, mbo verpleegkundige of hbo verpleegkundige, bieden we ook opleidingen voor artsen en hebben we uitdagende leerwerkplekken en stageplaatsen. Je vindt hier een overzicht.

Foto bij Ephedra over leren en werken bij Topaz

“Je ontdekt vanzelf welke doelgroep bij je past”

Ephedra over leren en werken bij Topaz

Beroepsbegeleidende leerweg

Topaz is een erkend leerbedrijf. We leiden je binnen Topaz graag op tot helpende, verzorgende IG, mbo verpleegkundige of hbo verpleegkundige via de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Je bent bij ons in dienst en krijgt een leer-arbeidsovereenkomst. Het grootste deel van de tijd ben je aan het werk. De theorie die je opdoet tijdens je opleiding, breng je bij ons in de praktijk. Met het landelijk erkende diploma dat je bij ons haalt, kun je snel aan de slag. Het opleidingsgedeelte volg je bij ROC’s en hogescholen in de regio. De mbo opleidingen starten twee keer per jaar: in januari/februari en augustus/september. De hbo opleidingen starten één keer per jaar in september.

Topaz betaalt de kosten van de beroepsopleiding. Uiteraard ontvang je een goed salaris en geven we je de begeleiding die je nodig hebt. Onze praktijkopleiders en werkbegeleiders begeleiden je in je werk, zodat je het maximale uit je tijd bij Topaz kunt halen. Regelmatig bespreken jullie samen de voortgang van je opleiding en de opdrachten die je voor de opleiding maakt, maar ook hoe jij je vak in de praktijk uitoefent.

Waarde-vol Onderwijs®

Naast deze reguliere opleidingen is Topaz ook deelnemer aan de beweging Radicale Vernieuwing- Waarde-vol Onderwijs. In deze vernieuwende opleiding ligt de nadruk vooral op goed kunnen aansluiten bij de waarde(n) van oudere cliënten en hun naasten. Wat vinden zij echt belangrijk? Hoe stem je je handelen daarop af?

Studenten Waarde-vol Onderwijs leren vooral in de praktijk en zitten minder in de schoolbanken. Op hun leer-werkplek wordt ook ‘schoolse’ kennis aangereikt en kunnen ze vaardigheden oefenen. Vernieuwend is ook dat studenten van verschillende niveaus samen onderwijs krijgen, zodat ze weet hebben van elkaars deskundigheden en goed leren samenwerken. Afhankelijk van iemands ervaring en competenties is het ook mogelijk om de opleiding te versnellen.

Zorgorganisaties ActiVite, DSV|verzorgd leven en Topaz voeren dit vernieuwende onderwijsconcept uit, samen met mboRijnland en LOI Hogeschool. Je kunt momenteel de opleiding volgen tot verzorgende IG, mbo en hbo verpleegkundige. 

Opleiding tot specialist ouderengeneeskunde

Topaz heeft al jarenlang een unieke positie als het gaat om het opleiden van artsen. Als zorgorganisatie zijn we nauw verbonden met het LUMC. Zo hebben we een hoogleraar ouderengeneeskunde van het LUMC in dienst (Wilco Achterberg) en onderhouden we hechte banden met de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde aan het LUMC. Ook levert Topaz een belangrijke bijdrage aan de Leidse Ouderengeneeskunde Dagen. Daarnaast investeren we aantoonbaar in wetenschappelijk onderzoek, onder andere door deelname aan het Universitair Netwerk voor de Care sector Zuid-Holland (UNC-ZH).

Bij Topaz bieden we basisartsen een werkervaringsplek om in de breedte ervaring op te doen met ouderengeneeskunde. Daarnaast bieden we ook uitdagende opleidingsplekken voor aio’s die specialist ouderengeneeskunde willen worden. Binnen Topaz heerst een prettig werkklimaat voor artsen waarbij plezier in het werk hoog in het vaandel staat. Er is een brede vakgroep actief met co-assistenten, basisartsen, aio’s, verpleegkundig specialisten en specialisten ouderengeneeskunde. Wat werken bij Topaz aantrekkelijk maakt, is dat je als specialist ouderengeneeskunde geen weekend- avond- en nachtdiensten hoeft te draaien en dat je voldoende ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen (zoals een kaderopleiding).

Stage lopen bij Topaz

Volg je een mbo-, hbo- of universitaire opleiding en zoek je een leuke, leerzame en uitdagende stageplek om praktijkervaring op te doen? Als erkend leerbedrijf hebben we hoogwaardige stageplekken beschikbaar bij onze behandeldienst (fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, maatschappelijk werk, voeding en diëtetiek) en bij de ondersteunende diensten (P&O, Marketing & Communicatie). Je ontvangt een goede stagevergoeding volgens de CAO VVT.

Volg je een zorgopleiding aan ROC Mondriaan, mboRijnland of Hogeschool Leiden, dan regelt de school de stage. Zij kunnen je vertellen welke stageplekken we voor je hebben. Heb je voorkeur voor een bepaalde locatie? Geef dat dan door aan je school. Ook als je eenmaal bij ons stage loopt, zijn zij je eerste aanspreekpunt. Zoek je een stageplek bij onze ondersteunende diensten? Kijk dan bij onze vacatures of we een stageplek beschikbaar hebben.

Een bijzondere plek om stage te lopen is ons Zorg Innovatie Centrum (ZIC). Hier maken studenten hbo Verpleegkunde van de Hogeschool Leiden zich het vak eigen en doen ze praktijkgericht onderzoek. Het is een uitdagende leer- en onderzoekomgeving voor echte toppers: studenten en professionals die zich verder willen ontwikkelen. 

Bekijk het filmpje over stage lopen bij Topaz als student hbo Verpleegkunde. Hierin komt ook het ZIC aan bod.

Meer weten?

Heb je interesse in een leerzame en uitdagende leer-werkplek of stage bij Topaz? Kijk dan bij de vacatures of wij een BBL - duaal of stageplek beschikbaar hebben. Na ontvangst van je CV en motivatie ontvang je een ontvangstbevestiging en beoordelen wij of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het is altijd mogelijk om een dag mee te lopen in een van onze verpleeghuizen of ons revalidatiehotel.

Deze pagina delen?

Direct contact