Wij zoeken medewerkers die snappen dat het hele leven telt.

Van luchtvaart naar de ouderenzorg

Na zeventien jaar werken als stewardess bij KLM besloot Linda Stolwijk om de overstap te maken naar de ouderenzorg. Helemaal onverwacht kwam dit niet want de liefde voor de zorg zit in de familie!

Linda Stolwijk, leerling verzorgende IG bij Topaz Overrhyn

Linda koos in 2021 voor de opleiding Verzorgende IG bij Topaz, een van de werken en leren mogelijkheden.

Linda vertelt: " “Mijn moeder, tante en nicht werken al jaren met plezier in de ouderenzorg. Dit heeft me enthousiast gemaakt en tot nu toe ben ik erg blij met deze overstap!”
Vanuit haar huiskamer in Leiderdorp blikt Linda terug: “In 2020 bood KLM de mogelijkheid om te gaan werken in de zorg met behoud van salaris. Zo kon ik rustig ontdekken of dit ook bij mij zou passen”. Linda is snel overtuigd; na een korte periode bij Leythenrode komt ze in contact met Topaz Overrhyn. Hier werkt ze in de functie van gastvrouw maar ze wil meer. Haar interesse gaat uit naar een zorgopleiding en al na een paar maanden gaat ze in februari 2021 van start met de opleiding Verzorgende IG/medewerker maatschappelijke zorg aan het ROC Mondriaan in Leiden. In dit leer/werktraject ga je een vaste dag per week naar school en werk je drie dagen in de zorg. Linda werkt op de somatische afdeling. “De begeleiding bij Topaz en vanuit de opleiding is prima, ik kan bij vragen op mijn werk altijd bij iemand terecht en ik krijg écht de mogelijkheid om veel dingen te leren. “De combinatie is wel pittig met een jong gezin met drie kinderen, maar het lukt. Ik woon gelukkig in de buurt en heb elke week een vaste vrije dag”.

Linda geniet van het contact met bewoners; “je kan echt iets voor iemand betekenen. Niet alleen voor de bewoners zelf maar ook voor naasten en familie. Een band opbouwen met bewoners in een laatste levensfase blijft altijd bijzonder. Het werk is ook afwisselend, op onze afdeling ELV (eerstelijns verblijf) komen cliënten tijdelijk en ik kan ervan genieten als ze hier goed opknappen en hierna weer terug kunnen naar hun eigen huis”.

Heeft Linda nog een advies als je een overstap wil maken naar de zorg? “Solliciteer op een oriëntatiebaan bij Topaz! Je krijgt dan een contract voor de duur van drie maanden en in deze betaalde baan kun je ontdekken of de ouderenzorg bij je past”.

Snap jij dat het leven telt en wil je ook graag mensen helpen? Solliciteer dan direct.

Direct contact