Voor meneer Cornelisse was van jongs af aan al duidelijk wat hij wilde worden: kok. En zo begon hij zijn opleiding en werkende leven op de militaire koksschool van de Koninklijke Landmacht in de Doelenkazerne in Leiden.
Daar leerde hij het vak in de manschappenkeuken. “We kookten natuurlijk alleen maar grote hoeveelheden in grote pannen. Alle manschappen moesten er immers van eten. Dat is wel even andere koek dan een maaltijd thuis.” In 1977 verhuisde hij met de koksopleiding mee naar de Ripperdakazerne in Haarlem. Na het afronden van zijn opleiding bleef hij als kok werken bij de landmacht.
Samen met zijn vrouw kreeg hij drie kinderen. Een zoon en twee dochters. Een van hun dochters werd geboren met een verstandelijke beperking. Zij heeft haar hele leven bij hen gewoond, waar ze met veel liefde voor haar zorgden. Dat zij een speciaal plekje in hun hart heeft, blijkt mede uit de vele foto’s van haar die op de kamer van meneer Cornelisse hangen. Helaas is zij een aantal jaar geleden overleden.
Op de kamer van meneer Cornelisse staan diverse replica’s van schepen, waaronder één van het cruiseschip waarop hij samen met zijn vrouw een cruise over de Rijn maakte. Meneer Cornelisse was toen al rolstoelgebonden en had verpleging nodig, dus werden ze begeleid door een verpleegkundige. Dit was hun laatste vakantie samen, wat het een memorabele en gedenkwaardige reis maakt. Naast het zilveren exemplaar van het schip, hebben ze ook de tickets en brochures nog voor het grijpen liggen.