Ik sta klaar voor mensen die thuis willen blijven wonen maar wel intensieve zorg nodig hebben

Benieuwd wat er bij het werk van een mbo verpleegkundige bij Topaz komt kijken? Maak dan eens kennis met Leonie de Mol, verpleegkundige van Topaz Volledig Thuis-team van locatie Munnekeweij.

Geen kantoortype

“Na mijn opleiding als secretaresse wist ik al snel dat ik geen kantoortype ben. Verschillende vriendinnen werkten al in de zorg en via één van hen raakte ik geïnteresseerd in de thuiszorg. Als vrij snel kon ik een leerwerktraject starten als verzorgende niveau 3. Dat was behoorlijk pittig kan ik je vertellen, maar ik heb het gehaald! Na vijf jaar kriebelde het weer en besloot ik te gaan voor een tweejarige opleiding tot verpleegkundige. Ik deed ervaring op in een hospice, in de psychogeriatrie en werkte ook nog even kort in een ziekenhuis. Daar was ik snel weg, ik miste echt het persoonlijke contact met de cliënten. Inmiddels werk ik alweer een hele tijd voor Topaz Munnekeweij als verpleegkundige in het Topaz Volledig Thuis-team. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin! "

Volop kansen

“Bij Topaz krijg ik volop kansen. Onlangs heb ik bijvoorbeeld een LEAN opleiding gevolgd, die me goed van pas komt als trekker van een samenwerkingstraject met de andere teams van Topaz. Daarnaast werken we als Topaz Volledig Thuis-team aan onze zichtbaarheid en voer ik hiervoor gesprekken met huisartsen en thuiszorgorganisaties. Ook het persoonlijke contact dat ik met de cliënten heb is fijn. Je hebt meer tijd voor de mensen en kun je er echt voor ze zijn. En niet te vergeten: we hebben een superleuk team waarin we echt voor elkaar klaar staan.”

Bioscoopavond

“Als Topaz Volledig Thuis-verpleegkundige sta ik klaar voor mensen die thuis willen blijven wonen, maar wel intensieve zorg nodig hebben. Zodat zij dit zo lang mogelijk, op een veilige en prettige manier kunnen blijven doen. Ik doe dit met aandacht, neem de tijd voor een praatje en kop koffie of doe bijvoorbeeld samen boodschappen. Daarnaast organiseren mijn collega’s en ik ook gezamenlijke activiteiten als een bioscoopavond of een high tea. Ons uitgangspunt is steeds dat we mensen een fijne dag willen bezorgen.” 

Flexibiliteit

“Met een jong gezin en een man die veel van huis is, is flexibiliteit van je werkgever erg belangrijk. Met mijn teammanager heb ik vaste werkdagen en -tijden afgesproken, die goed aansluiten op de kinderopvang. Het is erg fijn dat hier rekening mee gehouden wordt en over gepraat kan worden.” 

Snap jij als mbo of hbo-verpleegkundige dat het hele leven telt voor zowel bewoners als collega's? Bekijk onze openstaande verpleegkundige vacatures. We maken graag kennis met je!