“Ik had nooit verwacht zo lang bij dezelfde organisatie te blijven”

Martine Heruer is projectleider van het Expertisecentrum Dementie, een samenwerking tussen Topaz en ActiVite. Het Expertisecentrum wil de zorg voor mensen met dementie in de regio nog beter te maken door kennis te maken, te vergroten en te delen en samen te werken met professionals, naasten en de mensen met dementie zelf. Martine heeft, om dit doel te bereiken, veel contacten met onder andere zorgorganisaties binnen en buiten de regio en met gemeenten. De contacten met mensen buiten de eigen organisatie zijn voor Martine een verrijking in het werk.

Leerzaam

Martine werkt al meer dan 13 jaar bij Topaz. “Ik had nooit verwacht zo lang bij dezelfde organisatie te blijven toen ik begon bij Topaz. Ik was werkzaam bij jeugdzorg en had het daar niet meer naar mijn zin. Ik solliciteerde naar de functie van maatschappelijk werker in Overrhyn. Na een half jaar als maatschappelijk werker aan de slag te zijn werd gevraagd of ik niet wilde solliciteren op de functie van zorgadviseur in Zuydtwijck. Ik was als zorgadviseur verantwoordelijk voor de in-, door- en uitstroom van cliënten en bewoners. Ook mocht ik een paar uur per week als casemanager dementie aan de slag. Naast dit werk was ik lid (en later voorzitter) van de ondernemingsraad, ontzettend leerzaam om op een ander niveau mee te praten over de organisatie”.

Kroegbaas

Martine is naast dit alles ook kroegbaas van het Alzheimercafé in Leiden, dit doet zij ook vanuit Topaz. Na een tijd werkzaam te zijn als zorgadviseur zocht Martine meer uitdaging in haar werk. Vanuit Topaz kreeg zij de mogelijkheid om een managementopleiding te doen. Dit leidde tot een functie als teammanager van de psychogeriatrische afdeling in Overrhyn.
Terug naar waar het begon. Martine had het naar haar zin in Overrhyn, maar toen de vacature voor projectleider van het Expertisecentrum Dementie voorbij kwam moest ze ervoor gaan. “Deze functie is op mijn lijf geschreven, het kon niet anders dan dat ik ervoor zou gaan. Met een positief resultaat! De kansen die ik heb gehad binnen Topaz heb ik met beide handen aangegrepen en zit daardoor nog steeds op mijn plek binnen de organisatie”.